Gradsko pravobranilaštvo Novog Pazara podnelo je krivičnu prijavu protiv Sulejmana Ugljanina, ministra bez portfelja i predsednika SDA Sandžaka i još 50 pristalica i aktivista ove partije „zbog sukoba koje su izazvali u subotu 17. januara“, saopštilo je juče Pravobranilaštvo.

Krivična prijava je podneta „zbog ubistva u pokušaju, teških telesnih povreda, učestvovanja u tuči, ugrožavanja oruđem i oružjem, ugrožavanja sigurnosti, izazivanja opšte opasnosti, sprečavanja službenih lica u vršenju službene dužnosti i nasilničkog ponašanja“. U krivičnoj prijavi se navodi da je Sulejman Ugljanin predvodio grupu građana u napadu na zgradu Doma kulture, poslovne prostorije koje je obezbeđivalo službeno obezbeđenje agencije Tigar intergard, kao i na i tri policajca. Pravobranilaštvo je predložilo Okružnom tužilaštvu više dokaza, između ostalih i video-snimak na kojem je zabeležen ceo tok događaja i veći broj svedoka.

U saopštenju se navodi da je uz krivičnu prijavu upućen i zahtev da Skupština Srbije ukine imunitet Sulejmanu Ugljaninu radi vođenja istrage.

S druge strane, a takođe juče, gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek uputio je poziv Ugljaninu za sastanak na kojem bi razgovarali o načinima za izlazak iz krize u tom gradu. Đerlek je predložio da to bude u petak 23. januara u zgradi Gradske uprave, a vreme susreta prepustio je da izabere Ugljanin.

A iz Ugljaninovog kabineta sinoćje medijima prosleđeno saopštenje u kome se navodi da je ministar spreman da u petak, sa gradonačelnikom Novog Pazara, razgovara o svim pitanjima u vezi s tim gradom, ali u Beogradu u Vladi Srbije.

SDA proziva Ljajića

Portparol Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović ponovio je zahtev da organi lokalne samouprave Novog Pazara javno objave ugovor sa agencijom koja je angažovana za obezbeđivanje prostorija. Ta stranka u saopštenju navodi da predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajićzna o kojoj se agenciji radi.

„Na pitanje ko je uneo oružje u zgradu opštine, Ljajićje odgovorio da opština ima ugovor sa uredno registrovanom firmom za obezbeđenje“, tvrdi Imamović. U saopštenju se traži i da Grad Novi Pazar identifikuje osobu koja je na radnom mestu pucala i pogodila člana Bošnjačke liste Adnana Ganića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari