Krivična prijava protiv Zorane Mihajlović zbog dozvole za gradnju gondole na Kalemegdanu 1Foto: FoNet

Opozicioni poslanici Vesna Marjanović, Balša Božović i Marko Đurišić podneli su danas krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, pomoćnice ministarke Jovanke Atanacković i drugih „saizvršilaca u izdavanju rešenja kojim se odobrava izgradnja gondole na zaštićenom području Kalemegdana“.

Navodeći da se radi o „jasnom pokušaju divlje gradnje“, poslanica Demokratske stranke (DS) Vesna Marjanović zatražila je hitnu reakciju tužilaštva jer su kako je ocenila, dozvole koje je izdalo resorno ministarstvo protivzakonite.

„Nadam se kako će ova krivična prijava biti još jedno pravno sredstvo kako bi se sprečilo urbanističko nasilje koje je trenutno na delu u našem glavnom gradu“, kazala je Vesna Marjanović a preneo DS.

Ona je dodala da će u narednom periodu biti organizovan protest na Kalemegdanu gde će pored gradjana biti pozvani „svi eminentni domaći i strani stručnjaci i sve organizacije koje se bave zaštitom kuturne baštine“ da kako je navela, „stanu u zaštitu tog kulturnog dobra od izuzetnog značaja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari