Krivokapić: Crnogorac sam 100 odsto, incidenti ne služe na čast nikome 1Zdravko Krivokapić Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je Crnogorac 100 odsto i da incidenti u Podgorici ne treba da služe na čast nikome, da opozicija ne želi podele i da pruža ruku pomirenja svima.

„Ovde se sve radi na cepanju i podelama, a to je najgore što može da se desi. Crna Gora ne može da bude pod Srbijom ili Rusijom, a to ne znači da nećemo sarađivati sa svima. Nećemo praviti podele po bilo kojoj osnovi“, istakao je Krivokapić za TV Vijesti.

On je pozvao građane da pobedu slave kod kuće i ocenio da ulica nikom nije dobro donela.

„Mora da se utvrdi ko je vinovnik toga. Mora da se utvrdi ko je taj i zašto je to uradio. Treba da živimo zajedno, a da bi živeli zajedno moramo da se poštujemo i uvažavamo“, istakao je Krivokapić.

On je rekao da  nema informacije ko je izazvao sinoćne incidente u Podgorici, da to ima policija.

„Ja kao i svaki drugi građanin dobijam informacije sa terena. Da budemo strpljivi i smireni“, istakao je Krivokapić.

Dodao je da što se tiče incidenta oko pucnjave u Nikšiću, svi tvrde da je bila u pitanju petarda.

Nekoliko osoba povređeno je u Podgorici tokom noći u sukobima pristalica DPS-a i opozicije, objavili su podgorički mediji.

Teži incident sprečila je policija, koja je razdvojila te dve grupe. Letele su kamenice, flaše, čaše, pepeljare. Iz Uprave policije je potvrđeno da ima više sporadičnih prijava o narušavanju javnog reda i mira, te da je kasno popodne u Nikšiću privedeno šest osoba.

Krivokapić je rekao da niko u Crnoj Gori ne sme i ne treba da bude ugrožen, pogotovo „naše manjine koje su naši rođaci i komšije“, a istakao je da nerede prave oni kojima to odgovara.

„I predsednik i premijer tokom predizborne kampanje poručivali su ljudima da treba da se sele. Govor mržnje nije potreban u ovom trenutku. Ruka pomirenja je pružena svima. To ne odgovora samo jednoj strani koja sada pokušava udbom da dođe do poboljašanja rezultata što je nemoguće. Naša pobeda je čista kao suza“, istakao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da je Crnogorac 100 odsto.

„Ne znam koji su to drugi Crnogorci koji žele da zapale nešto. Nije vreme da se delimo. Mi ne otimamo Crnu Goru od Crne Gore ali otimamo Crnu Goru od zarobljene države. Mislim da to naručuje samo jedna strana udba“, naglasio je Krivokapić.

On je rekao da Crnoj Gori najviše nedostaje tolerancija i poručio je da predstavnici okupljeni oko koalicije koju predvodi žele da „naprave najbolje za Crnu Goru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari