Krstić: Radulović i Janković su Mikija Rakića mogli da vide samo na slici 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Nikada nisam čuo da postoji nekakva paralelna služba bezbednosti. Ono što znam jeste da je u vreme vlasti Demokratske stranke Saša Radulović bio bloger, a Saša Janković ombudsman.

Dakle, obojica su Mikija Rakića mogli da vide jedino na slici, a i to teško. Rakić je u međuvremenu umro, i odlična je figura na koju može da se poziva svaka hulja blateći ga i opanjkavajući – kaže za Danas Nebojša Krstić, bivši savetnik Borisa Tadića, a danas marketinški stručnjak, komentarišući tvrdnju Saše Radulovića, lidera DJB, da su Miodrag (Miki) Rakić i Demokratska stranka 2004. godine krenuli u izgradnju paralelne službe bezbednosti, odnosno da mu je tako rekao u razgovoru 2014. tadašnji zaštitnik građana Saša Janković. Postojanje paralelne službe bezbednosti negiraju i u sadašnjoj Demokratskoj stranci, kao i u Tadićevoj Socijaldemokratskoj stranci.

Radulović je u dužem javnom pismu pod naslovom „Moji susreti sa Jankovićem“ naveo da mu je aktuelni lider PSG 2014. godine u kabinetu ministarstva privrede rekao da je DS još 2004. godine krenula u izgradnju paralelne službe bezbednosti i da poseduje aparate za praćenje i prisluškivanje. Janković je navodno Raduloviću rekao i da je „ta služba sada jača, modernija i bolje opremljena od državne. Radulović piše i da mu je Janković, tokom tog susreta, preneo da Služba misli da ne bi trebalo da podnosi ostavku na mesto ministra privrede dok se ne steknu uslovi.

„Znali smo za rad Mikija Rakića, znali smo i za metode službi koje kroje celu političku scenu u Srbiji od nastanka višestranačja, znali smo da vam na razgovore uvek šalju prijatelje sa prijateljskim savetima, ali niko od nas ovo nije očekivao“, pomenuo je Radulović i pokojnog Miodraga Rakića, koji je bio koordinator službi bezbednosti dok je Tadić bio predsednik Srbije i DS.

Nebojša Krstić kaže da je u pitanju „rasprava dva klovna Radulovića i Jankovića željnih publiciteta“ .

„Dakle, ja sada treba da komentarišem trač. Pre svega detalj – Radulović tvrdi da mu je Janković rekao da DS ima paralelnu službu. U startu imate nekoliko nepoznanica. Da li Radulović laže da mu je Janković to rekao? Da li je Janković, ako je to zaista rekao Raduloviću, rekao istinu ili je preneo nečiju izmišljotinu?I još jedan detalj. Setite se Jankovićeve tvrdnje od pre otprilike godinu dana da ga prati Državna bezbednost. To je zaključio po tome što u kafiću sedi čovek koji pije kafu. Čak je i na Tviteru citirao sadržaj SMS poruke koju taj čovek šalje. Zamislite, neko prati Jankovića i daje mu na uvid svoje SMS poruke?! Po mom sudu u pitanju je rasprava dva klovna željna publiciteta, a pozivanje na Mikija Rakića, dakle, čoveka koji nije u stanju da im odgovori, sramno je i kukavičko“, napominje Krstić.

Ukoliko bi, prema njegovim rečima, bilo istinito bilo šta od onog što Radulović tvrdi da mu je Janković rekao, postavlja se pitanje zašto zaštitnik građana nije reagovao na uočeno kršenje zakona.

„Zašto je svoja saznanja delio nezvanično, sa ministrom Radulovićem, a u privatne svrhe? Zašto ministar Radulović saznanja dobijena od ombudsmana nije prosledio nadležnim organima, već ih tek sad iznosi? Koliko ja razumem stvari, obojica su prekršila zakon. Zato njih dvojicu treba podrobno ispitati o svemu izrečenom“, kaže Krstić.

On podseća da je i Dragan Šutanovac, sadašnji lider Demokratske stranke, svojevremeno izborni poraz pokušao da svali na Rakića.

„Setite se, to je radio Šutanovac kriveći Rakića za izborni poraz. I mnogi drugi. Ali zanimljivo je da Boris Tadić, koji je tvrdio da mu je Rakić desna ruka, ćuti kada se pokojni Rakić bestidno optužuje za najgore stvari“, zaključuje Krstić.

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i DS i sada lider Socijaldemokratske stranke, juče nije želeo da komentariše Radulovićeve tvrdnje. U njegovom kabinetu nam je rečeno da on više za Danas ne želi da daje izjave. Marko Đurišić, poslanik SDS i član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, kaže da ne zna o čemu priča Radulović.

„Nikada u životu nisam čuo da su Demokratska stranka i Miki Rakić formirali paralelnu službu bezbednosti. To je sve što mogu da kažem“, napominje Đurišić.

Slično kaže i Dragan Šutanovac, lider DS i bivši ministar odbrane.

„Nemam nikakva saznanja o tvrdnjama koje je izneo Radulović, a koje mu je navodno rekao Janković. S druge strane, Demokratska stranka ne želi da učestvuje u ratu unutar opozicije. Apelujemo na sve u opoziciji da se uozbilje i prestanu sa međusobnim napadima, već da se posvete borbi za interese građana Srbije i protiv režima Aleksandra Vučića“, kaže za Danas Šutanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari