Kurti: Dijalog posle izbora 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio u četvrtak u Severnoj Mitrovici da je zahtev Aleksandra Vučića da poseti Kosovo bila provokacija srpskog predsednika i da dijalog Srbije i Kosova treba da se nastavi nakon novih izbora, prenosi Gazeta ekspres.

„Očigledno je da posete srpskih zvaničnika na Kosovo ne mogu biti dobrodošle u sadašnjem kontekstu, kada nema suočavanja sa prošlošću, a istovremeno se nastavljaju njihove težnje i pretenzije prema našoj državi“, rekao je Kurti za T7.

Prema njegovim rečima, dijalog Kosova i Srbije treba da se odvija u drugom obliku, a trebalo bi ga nastaviti tek posle novih izbora, prenosi Kosovo onlajn. „Potrebni su nam novi parlamentarni izbori iz kojih bi proizašla nova vlada i novi predsednik, ali ne zaboravimo da Kosovo trenutno ima vršioca dužosti predsednika Vjosu Osmani, tako da ta stolica nije upražnjena“, rekao je Kurti.

Podsetimo, specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je danas informisao članove Bundestaga i nemačke poslanike u Evropskom parlamentu o narednim koracima u dijalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari