Kurti Tačija uporedio sa lisicom 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da na Kosovu ima političara koji žele sukob da bi progurali podelu Kosova.

On je na videu koji je objavio na fejsbuku pozvao građane Kosova da sa rezervom prime jučerašnje poruke predsednika Kosova Hašima Tačija, Ise Mustafe i lidera opozicije o severu zemlje.

Podvlačeći da je Ministarstvo zdravlja Kosova uvelo karantin na severu Kosova, u opštine Severna Mitrovica i Zvečan, Kurti je izjavio da to nisu hteli da proglase na veliko „kako zdravstvenu krizu ne bi produbili još jednom drugom krizom“.

Aludirajući na Tačija, Kurti je rekao da „oni koji nisu uspeli da proglase vanredno stanje, to sada pokušavaju da učine“.

„Da, ima visokih političara u Beogradu koji žele sukob na Kosovu, posebno iznad Ibra. Međutim, ima političara i visokih zvaničnika u Prištini koji žele sukob na Kosovu, posebno na severu Ibra. Oni žele da izazovu tenzije jer žele incidente. Taj projekat nije uspeo. Sada žele sukobe i krvoproliće na terenu kako bi se vratili razmeni teritorija, odnosno podeli Kosova. Ista je i tendencija za proglašavanje vanrednog stanja po svaku cenu. Pošto to nisu uspeli žele da dovedu do toga da to proglasimo“, kazao je Kurti.

Pozvao je građane da ne veruju onima, koji su doprineli podeli Mitrovice i ostavili je nerazvijenom i u bedi više od dve decenije, sada kada traže suverenitet i integritet od strane Vlade koju su srušili posle svega dva meseca rada.

„Njihova patriotska galama nije za državu, već za vlast“, kazao je on.

Upoređujući predsednika Tačija sa lisicom, Kurti je konstatovao da „kada joj je goreo rep, lisica je govorila da gori ceo svet“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari