Kuzmanović: Vesićeve greške preskupo koštaju Beograđane, sklonićemo SNS sa vlasti 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Poverenik Gradskog odbora Demokratske stranke Beograd (DS) Branimir Kuzmanović izjavio je danas da „višestruke greške zamenika gradonačelnika Gorana Vesića već dugo preskupo koštaju sve građane Beograda“.

„DS je sigurna da u Beogradu postoji veliki broj stručnih i poštenih ljudi, sposobnih da opšti interes vrednuju iznad privatnog i spremnih da zajedno pobedimo i sklonimo Srpsku naprednu stranku (SNS) s vlasti, kako bi Beograd mogao normalno i zdravo da se razvija“, rekao je Kuzmanović u pisanoj izjavi.

On je podsetio da su predstavnici DS, zajedno sa brojnim zabrinutim gradjanima i drugim organizacijama, zahtevali od Skupštine grada da ne usvaja „Plan koji direktno ugrožava Makiško polje, vodoizvorišnu tačku odakle se Beograd snabdeva vodom“.

„Za Vesića nisu problem oni koji ne mare da li će ceo Beograd ostati bez pijaće vode, već oni koji vole svoj grad i spremni su da ga brane. Ako dopustimo da Vesić skrene pažnju sa najbitnije teme i da javnost zaboravi na Makiš, ujedno dopuštamo i da nam otmu naš grad i budućnost bez ikakve borbe“, izjavio je Kuzmanović.

Kako je naveo, sumnja gradjana je opravdana.

„S jedne strane vidimo zabrinute gradjane koji brinu o zdravlju svih, a s druge strane privatne investitore sa željom da grade komercijalne objekte koji će nesporno podići nivo zagadjenja u području vodoizvorišta. Jasno je da će odluke Grada dodatno obogatiti vrhušku na vlasti, a osiromašene gradjane dodatno ugroziti“, ocenio je Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari