Lakić: Vučić i Vulin bi izvršili državni udar donošenjem Zakona o unutrašnjim poslovima 1Foto: FoNet/ MOD

Član Odbora Narodne stranke za odbranu i bezbednost Nikola Lakić izjavio je danas da je tvrdnja ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da je Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučen „kako bi se izbeglo prolivanje krvi“ objašnjenje koje je „racionalno samo Vulinu“.

„Da su tačni navodi koje je Vulin u prevelikom strahu izneo, neko bi do sada bio uhapšen. Kako se to nije desilo i neće se desiti, jasno je da Vulin sve što radi, radi iz velikog straha“, rekao je Lakić za list „Danas“.

On je dodao da je „tačno da je planiran državni udar, ali od strane Aleksandra Vučića i Vulina“, jer bi u slučaju usvajanja „nakaradnog zakona“ o unutrašnjim poslovima bila pogažena sva prava građana i legalizovana policijska država.

Lakić je dodao da je nacrt zakona povučen iz procedure zbog ogromnog pritiska javnosti.

„Vlast jedino reaguje i popušta pod pritiskom. Tako je bilo kada su se pobunili studenti u studentskim domovima, kada su na ulicu izašli advokati, tako je i sada zbog velikog pritiska javnosti zbog pokušaja Vučića i Vulina da zakonom legitimišu policijsku državu koju su već napravili“, zaključio je Lakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari