Latinka Perović se priključila GDF-u 1Foto: Stanislav Milojkovic

Istoričarka Latinka Perović izjavila je danas da se priključila Građanskom demokratskom forumu (GDF) jer on pruža mogućnost za „ozbiljan“ demokratski razgovor o strateškim pitanjima Srbije, prenela je Beta.

„To su kompetentni ljudi koji sve te stvari (odnos Srbije i suseda, Evrope i sveta) prate godinama. U našoj situaciji, gde nema debate i gde je javni govor ispod dozvoljenog minimuma, GDF smatram oazom koja, pre svega, razmenjuje mišljenje i unapređuje ga“, rekla je Perović, koja je i deo političkog saveta GDF-a.

Kako ona tvrdi, način mišljenja u Srbiji je u „dubokoj krizi“, a u društvu je najvažnija debata.

„Da ne govorim o tome kako mi ramišljamo o susedima, Evropi i svetu. Mislim da GDF zagovara liberalnu ideju koja se seli tamo gde bude dovedena u pitanje, i to je bilo odlučujuće da podržim tu inicijativu“, izjavila je Latinka Perović. Naša poznata istoričarka je do sada podržavala Liberalno-demokratsku partiju Čedomira Jovanovića. Ona je o priključenju GDF-u govorila u intervjuu za portal Forum.

Građanski demokratski forum je udruženje nastalo nakon što se 2018. grupa odbornika u Skupštini Beograda otcepila od Pokreta slobodnih građana koji je osnovao predsednički kandidat Saša Janković. Sada je na čelu GDF gradski odbornik Zoran Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari