LDP: 5. oktobar nije incident 1

Političko delovanje i ponašanje Aleksandra Vulina je dokaz da nije završen sav posao oko 5. oktobra, i da politika Vlade Srbije deklarativno razume vrednosti tog datuma i istorijskog konteksta, ali da njeni članovi razumeju samo jezik uvreda i obračuna sa političkim protivnicima, ali i sa političkim saradnicima.

Bes koji kod njih proizvodi ovaj dan, pokazuje da se promene u Srbiji dešavaju samo u određenim periodima, dok se u svakodnevnom životu suočavamo sa istupima raznih Vulina koji ne mogu da shvate da ta 2000. godina nije samo incident u našoj istoriji, već predstavlja temelj države čijih pravila moraju da se pridržavaju i oni koji su te godine sišli sa vlasti, potpuno nesvesni da i sami moraju da se promene, ocenila je LDP.

Stranka u saopštenju ističe da je njena dužnost da ideje petooktobarske Srbije štiti, čak i kada se mnogi zbog svog trenutnog interesa danas tog događaja stide.

LDP dodaje da je „pominjanje kriminalnih klanova i pljačkaških privatizacija samo način na koji se želi promeniti sećanje građana Srbije, koji ipak pamte duže i ne mogu izbrisati godine koje su stvorile Vulina i njegovo okruženje.

I nije čudno, ističe LDP, što se uvek u svojim istupima posredno, pošto direktno ne smeju, obraćaju LDP, svesni činjenice da im naše postojanje i delovanje predstavlja prepreku u svom nastojanju da ponište ono sto svi znamo, da su zločini i patnje koje su proizveli trajne.

Menjanje društva i njegova modernizacija su jedini odgovor koji će zapušiti usta svima koji su mislili da glasnim pokušajima da rehabilituju devedesete godine pokrenu točak istorije unazad, ocenila je LDP u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari