LDP: Dačić portparol Rusije 1

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je da Ivica Dačić nema pravo da se kao ministar inostranih poslova ponaša kao portparol Rusije.

Dodaje se i da preko lažno potpisanih izjava, koje navodno daju njegovi potpredsednici, LDP uskraćuje pravo da slobodno govori o pogrešnoj politici koju SPS sprovodi kroz učešće u gotovo svakoj vladi u poslednje tri decenije.

Teško izborena šansa da Srbija bude u prilici da kao kandidat za članstvo u Evropskoj uniji reformiše svoje društvo i institucije, očigledno ima protivnike u samoj vlasti, a vlast i stranačke privilegije su jedini cilj koji SPS stvarno i zanima, zaključila je LDP.

LDP je ponovo pozvala Vladu Srbije, njene članove, partije koje kroz koaliciju čine izvršnu vlast, da jasno definisu spoljnopolitičku poziciju Srbije i na taj način reše sve dileme u kom pravcu ide Srbija, i da kažu da li zbog političkih poena koji se skupljaju u Srbiji na temi lažnog patriotizma, treba opet da budemo žrtve dokazano pogubne politike. (kraj) js

To je politika koja je uništila Srbiju, i treba imati puno hrabrosti, a malo političke mudrosti, da se opet prizivaju te godine koje su ovu zemlju ostavile na marginama modernog sveta, ocenila je LDP. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari