LDP: Nadležni da reaguju zbog širenja mržnje prema sugrađanima albanske nacionalnosti 1

Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je danas protest građana ispred pekare „Roma“ u beogradskom naselju Borča, ocenjujući da je u pitanju širenje mržnje prema sugrađanima albanske nacionalnosti, što predstavlja skandal i ozbiljan poziv nadležnim organima da reaguju.

„Zabraniti nekome slobodu kretanja, uništavati mu privatnu imovinu i pretiti mu samo zbog toga što je druge nacionalnosti ne može biti prećutano“, navodi se u saopštenju LDP-a.

Ta stranka je navela da je trenutna klima u društvu pogodna za sve vidove ekstremizma i da institucije i oni koji vode državu i grad Beograd treba da reaguju.

„Ćutanje o ovom događaju može da bude uvod u neke još gore situacije, u kojima neko može da izgubi glavu zato što je drugačiji, drugačije misli ili se izražava drugačije u odnosu na većinu“, upozorili su u LDP-u.

Nekoliko desetina građana okupilo se danas ispred pekare „Roma“ protestujući što je sin vlasnika tog objekta objavio na Fejsbuku fotografiju na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, simbol Velike Albanije, preneo je Blic na svom sajtu.

Sajt je preneo da je sporna fotografija nastala tokom zime u centru Beograda a da je pre nekoliko dana objavljena na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari