Mera Vlade Srbije, po kojoj se zabranjuje svim ministrima, funkcionerima i
direktorima javnih preduzeća da odlaze u Francusku i održavaju sastanke sa zvaničnicima ove zemlje u narednih 90 dana, predstavlja lošu odluku.

Ova odluka nema nikakvu praktičnu svrhu, sem štete koju će trpeti Srbija, saopštila je danas Liberalno demokratska stranka (LDP).

Upravo je izolacija nešto što nas je u prošlosti skupo koštalo i takav način vođenja politike prema najjačim zemljama na svetu unapred je osuđen na propast.

Tom odlukom ohrabruju se nacionalističke i antievropske snage u zemlji, koje danas vide prilike za dalje širenje svojih ideja koje nas trajno guraju od saradnje sa zemljama Zapadne Evrope, ocenjuje LDP.

Potrebno je da, umesto samoizolacije i prekida odnosa sa najmoćnijim državama i organizacijama na svetu, vodimo širi dijalog i više razgovoramo sa njima, jer bez njihove podrške nemamo šanse da u Srbiji uradimo one poslove od kojih presudno zavisi naša budućnost i opstanak.

Društvo se neprestano mora upoznavati sa tragičnim bilansom ratova koji su vođeni devedesetih na prostoru bivše Jugoslavije, istinom o stradanjima Albanaca i Srba na Kosovu, kao što se svi moramo boriti da žrtve i njihove porodice dobiju satisfakciju koju zaslužuju.

Politika izolacije i prekida odnosa sa onima koji treba da nam budu saveznici smanjuje naš manevarski prostor da se kao država i društvo promenimo i na taj način ukažemo poštovanje prema svima koji su propatili u našoj bližoj prošlosti i sprečimo potencijalne sukobe u budućnosti, zaključuje LDP u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari