Povodom optužbi koje je na račun predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića u emisiji Utisak nedelje izneo sociolog Jovo Bakić, upitavši ga „zašto je u zatvoru posećivao kriminalce iz zemunskog klana Šiptara i Kuma“, LDP je u saopštenju za javnost podsetila na ishod sudskog postupka koji je vođen protiv Jovanovića.


„U postupku pred Petim sudom u Beogradu, koji je tužilaštvo po službenoj dužnosti vodilo zbog navodnih poseta (Čedomira Jovanovića) Dušanu Spasojeviću u Centralnom zatvoru, utvrđeno je da su zatvorski čuvari Banđur i Terzić, koji su na konferenciji DSS izneli ove podatke, dali lažne iskaze“, podseća LDP na sudsku presudu iz 2006. godine.

Postupak je pokrenut nakon optužbi koje su na konferenciji za novinare DSS izneli Slavomir Banđur i Novak Terzić. Na osnovu njihovih iskaza, ali i svedočenja svih preostalih čuvara Centralnog zatvora, utvrđeno je da je Čedomir Jovanović lažno optužen i da nikada nije posećivao pripadnike zemunskog klana u zatvoru. U trenutku kada je ovaj postupak vođen, na vlasti je bila vlada Vojislava Koštunice, a Čedomir Jovanović isključen iz članstva u DS, podseća LDP. Prvi osnovni sud u Beogradu je 2007. osudio Banđura i Terzića za klevetu, čime je još jednom potvrđeno da su lagali.

LDP zaključuje da je Jovo Bakić „dužan da javno prizna da je pogrešio i na takav način naneo štetu svima koje je neargumentovano kritikovao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari