LDP: Vreme da se smire tenzije 1

Liberalno demokratska partija (LDP) apelovala je danas na sve političke činioce da završetak izbora za u Bosni i Hercegovini (BiH) bude prilika za spuštanje tenzija koje su pratile region prethodnih meseci.

Izjednačavanje partijskih kampanja sa zvaničnom državnom politikom je bila pretnja miru, na šta smo upozoravali, svesni činjenice da je malo potrebno da se otvore novi rovovi, saopštila je LDP.

Nikada se više ne sme dozvoliti da zbog nekoliko procenata više na izborima neko bude spreman da žrtvuje teško ostvareni mir na prostoru bivše Jugoslavije, upozorava LDP, uz ocenu da se pokazala tačnom tvrdnja da je referendum o Danu Republike Srpske zapravo predizborni radni vikend Milorada Dodika i njegove politike.

Nacionalisti iz Banjaluke i Sarajeva moraju da shvate da predizborni trikovi uvek imaju za posledicu podizanje tenzija i narušavanje odnosa među građanima, a da postizborni život zahteva odgovore ljudi na pitanja o njihovom standardu i perspektivama, konstatuje LDP.

Budućnost čitavog regiona je u integrisanju u evropski okvir, i ka tom cilju je potrebno da rade predstavnici i Srba, i Bošnjaka, i Hrvata, ukazuje LDP i zaključuje da Srbija, kao potpisnik Dejtonskog sporazuma, treba da svojim autoritetom čuva celovitu BiH, jer ne postoji alternativa miru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari