Lečić: Prvi zadaci konsolidacija DS i predstavljanje programa za Srbiju 1Foto: Beta/Milan Obradović

Branislav Lečić, kojeg je deo Demokratske stranke (DS) suprotstavljen zvaničnom rukovodstvu izabrao za predsednika, izjavio je da će njegovi prvi zadaci biti konsolidacija stranke i promovisanje tri tačke programa DS u deset gradova Srbije.

Lečić je za današnji Srpski telegraf naveo da je jedan od prvih koraka koje će preduzeti nakon izbora za predsednika, sazivanje Skupštine DS koja kako je rekao, treba da verifikuje subotnje glasanje.

„Drugi korak je formiranje svih ostalih organa stranke i to bi trebalo što pre da se desi, a potom sledi podnošenje prijave za upis kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Onda nam sledi konsolidacija stranke i prezentacija tri tačke programa Demokratske stranke, to jest ove moje garniture, u deset gradova Srbije“, rekao je Lečić.

Ocenio je da osporavanjem legitimiteta subotnjih stranačkih izbora, aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac „osporava demokratiju i samim tim i sebe ukida“.

„DS nije predsednik-partija već stranka koja ima svoje organe i oni su odavno završili posao vezan za izbornu skupštinu. To što se nije Lutovac nije prijavio za izbore, njegov je problem“, naveo je Lečić i dodao da „apsolutno nema dileme“ da su izbori u toj stranci završeni.

Upitan kakav će odnos imati prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću a kakav prema lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu, Lečić je kazao da je njegov glavni politički protivnik „sistem i režim koga predstavlja Srpska napredna stranka“.

„Vučić je moj politički protivnik, on će biti napadan na nivou onoga što pripada režimu i vladajućoj koaliciji kada bude napravljena. Što se Đilasa tiče, on je opozicionar i u tom smislu je, kako kažu, moj brat ali jedna stvar mi se ne dopada a to je što počinje da komentariše stvari u DS na neprimeren način“, kazao je Lečić.

Aktuelno rukovodstvo DS predvođeno Zoranom Lutovcem, kao i veći deo opozicije u Srbiji, odbacio je subotnje izbore u toj stranci kao nelegalne i nelegitimne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari