Lečić: Smejao sam se i Željku i sebi jer nam se ovo već desilo 1Foto: Božidar Petrović/Fonet

Politička borba ne sme da se svede na lično. U ovoj zemlji je ugrožena sloboda i demokratija i svi mi moramo da reagujemo ako mislimo da živimo kao slobodni građani, a ne podanici.

Protiv Željka Mitrovića privatno nemam ništa ili protiv njegove privatne TV. Ali imam mnogo protiv kršenja ugovora o nacionalnoj frekvenciji o srozavanju te televizije na agit-prop mašineriju bilo koje partije, kaže za Danas Branislav Lečić, glumac i funkcioner Demokratske stranke, komentarišući javne kritike vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića na njegov račun, uključujući emitovanje njegovog glasnog smeha u informativnom programu Pinka, tokom govora na protestu “Jedan od pet miliona” u subotu u Beogradu.

Naš sagovornik navodi da svođenje na mašineriju bilo koje partije “nije funkcija nacionalne TV – Željko to zna, a, ipak, to čini”.

– Samo on zna razloge za to. Moj smeh je bio upućen svima onima koji misle da će ovaj zloćudni tumor pobediti, a iskren da budem, smejao sam se i Željku i sebi jer ovo nam se već desilo, objašnjava Lečić.

Branislav Lečić je, podsetimo, na protestu u subotu ispred Vlade Srbije rekao da “neće biti šetnje do Pinka i da ona nikada nije ni bila deo plana, jer je vlast htela da je iskoristi za izazivanje incidenata”.

– Bila je to klopka. Mi na takve klopke nikada više nećemo nasedati… Plan vlasti bio je da Boška Obradovića proglase za lidera kompletne opozicije, i da, pošto su mu već nalepili etikete „fašiste“ i „ljotićevca“, tim rečnikom diskvalifikuju celu opoziciju, a zatim taj „ružni jezik“ pretvore u jezik „medija koje su okupirali“, kako bi opravdali primenu nasilja prema učesnicima protesta u cilju očuvanja sistema… Glasno ću su nasmejati Željku Mitroviću – ha, ha, ha, naseo si!!! Nikada nismo nameravali da maltretiramo ljude da idu dva sata do Pinka, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari