Levica Srbije saopštila je da je donela odluku da podrži Dragana Đilasa kao zajedničkog kandidata opozicije za gradonačelnika Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, Đilas je članovima predsedništva detaljno izložio svoj plan i viziju za grad Beograd, kao i za celu Srbiju. Nakon duže rasprave, predsedništvo LS je donelo odluku o podršci Đilasu.

„Potpuno je jasno da je u okolnostima nasilja, krađe i uzurpacije vlasti od strane SNS, potrebno napraviti snažni opozicioni blok koji će moći da parira nesposobnoj vlasti na izborima i otvori vrata promenama u Srbiji. U tom poslu nema mesta sujeti, osećaju lažne veličine ili nesumnjivim političkim i ideološkim razlikama. Đilasov program i namere su u potpunom skladu sa programom LS, naročito u segmentu socijalnih mera i ekonomske politike. Đilas sa LS deli stav o potrebi uvođenja dodatnih mera socijalnih davanja ugroženim grupama, besplatnim udžbenicima i obdaništima. Zajednička nam je i politika protivljenja privatizaciji javnih preduzeća i uspešnih strateških kompanija, kao što su PKB i Aerodrom Beograd. Za LS, kao i za kandidata Đilasa, nema sumnje da naši radnici u subvencionisanim fabrikama više ne smeju da budu mizerno plaćeni u zamenu za izdašna državna davanja, kao i da država svakako treba da se uključi u privredu u pokušaju da se prevaziđe dokazano loš i svuda napušten periferni neoloberalni ekonomski model”, ističe Levica Srbije u saopštenju.

Takođe dodaju da je Dragan Đilas je imao odlične rezultate u izgradnji infrastrukture i socijalnoj politici.

„Levica Srbije je hrabro podržala politiku i program, kao i zajedničku šansu za početak promena u Srbiji. Znajući da su sa druge strane toliko slične organizacije kao što su SNS, SPS, Pokret Socikalista, Rasim Ljajić i Nenad Popović, Palma i Vuk Drašković, nismo imali sumnje da i opozicija mora da se ujedini i započne neophodne promene politike i stanja u zemlji. Levica će i dalje biti garancija jasne politike socijalne države, jednakosti i solidarnosti, kao i toga da nikakve saradnje sa SNS ne može biti. U pokradenoj, poniženoj i nepravednoj Srbiji danas, zemlji bez slobode i pravde, Levica Srbije ne želi da insistira na posebnosti dok nam pred očima nestaje država i krade se budućnost. Svako drugo ponašanje danas je neodgovorno i sebično. Nemamo pravo na to.
Do pobede”, navode u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari