Ljajić: Gnusna je laž da idem u ambasadore 1Foto: BETA/EMIL VAS/MO)

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić negirao je danas pisanje pojedinih medija da se sprema za funkciju ambasadora Srbije u Turskoj.

„Povodom informacije koju je jedan tabloid objavio o tome da se navodno spremam da posle izbora preuzmem funkciju ambasadora u Turskoj, sa gnušanjem odbacujem ovakve gnusne laži, koje su sračunate da me diskredituju u javnosti, nepunih mesec dana pred izbore“, naveo je Ljajić u izjavi medijima.

Prema negovim rečima, malo je reći da je ovo najobičniji ‘fake news’, jer je ovde čitava priča iskonstruisana od početka do kraja, a vest je jednako tačna kao da je neko objavio da ću postati centarfor Barselone.

„Koliko je tekst neprofesionalan i zlonameran, govori i činjenica da su od moje cele izjave kojom sam negirao i svaku pomisao da bi to moglo da se dogodi, objavljene bukvalno dve-tri reči“, naveo je Ljajić.

Ministar je naglasio i da „o ambasadotrskoj funkciji nikada ni razmišljao nisam, jer mislim da taj posao ne bih dobro radio, a kamoli da sam o tome sa nekim razgovarao, jer to nije u domenu mog interesovanja“.

„Zato, ni posle ovih izbora, ni posle bilo kojih izbora, neću biti ambasador niti u Turskoj, ni u bilo kojoj drugoj zemlji“, istakao je Ljajić.

S druge strane, kako je dodao, „i kada bih dobio eventaulno neku takvu ponudu, nikada je ne bih prihvatio“.

„To bi bila klasična izdaja birača, simpatizera i ogromnog broja stranačkih aktivista, koji su sve ove godine verovali u mene i ideju koju zastupam“, naveo je Ljajić.

On je ocenio da bi to bio „čin svojevrsnog i političkog i ljudskog dezerterstva“.

„Suočavao sam se u politici sa različitim informacijama, dezinformacijama, optužbama, ali nikada ovako podmuklo i tendenciozno niko nije plasirao ovakvu laž, neposredno pre održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora“, rekao je Ljajić.

Dodao je da je od objave ove vesti, prinudjen da odgovara na brojne pozive i poruke ljudi iz Srbije i regiona, „objašnjavajući im da u toj informaciji nema ni zrna istine“.

„U ovom trenutku jedino sam fokusiran na rad u ministarstvu, jačanju stranačke infrastrukture i kampanju za izbore, jer želim da dam puni doprinos pobedi koalicije ‘Aleksandar Vučić – Za našu decu’, na čijoj listi se nalaze kandidati Socijaldemokratske partije Srbije“, naveo je Lajajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari