Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Želimo da damo puni doprinos pobedi ove liste i učinićemo da pobeda bude što ubedljivija, rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao i da ne bi voleo parlamentarne izbore i „jer smo imali puno izbora, ali da u Srbiji nikada ne možemo da ih isključimo“.
Ljajić je ocenio da je 2017. godina bila godina procvata kada se govori o turskim kompanijama koje su došle u Srbiju i svaka od turskih kompanija se odlučila za proširenje proizvodnje u Srbiji.

Investicije su najviše išle u najnerazvijenije opštine Srbije, rekao je Ljajić i najavio da će se u prva četiri meseca naredne godine otvoriti nove fabrike u Žitorađi, Požarevcu, Kragujevcu, Lazarevcu. Ljajić je ocenio da je, što se oblasti telekomunikacija tiče, veoma važno bilo usvajanja Zakona o elektronskom poslovanju.

– Taj zakon će promeniti poslovnu klimu u zemlji. Rekordna je godina u sektoru turizma, imamo priliv od 1,2 milijardi evra samo od stranih turista, napomenuo je Ljajić.

Ljajić je rekao i da se redovno komunicira sa rukovodstvom kompanija koje posluju u okviru „Agrokora“.

Redovno sve pratimo, konsultujemo se i predlažemo mere ako je to potrebno. Te firme posluju stabilno ali ne znači da je kriza prošla, mi smo zainteresovani da firme koje ovde rade nastave da rade i da zapošljavaju naše ljude, rekao je on.

Ljajić je naveo i da je tržište malopordaje u Srbiji stabilno.