Ljajić: Najbolji ekonomski i politički odnosi sa Turskom 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas za RTS da Srbija i Turska imaju najbolje ekonomske i političke odnosa, a tome doprinose i česti susreti predsednika Aleksandra Vučića i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

U više navrata sam govorio da je ovo period najboljih ekonomskih i političkih odnosa, to je rezulatat pre svega jedne intenzivne diplomatske i političke aktivnosti i opredeljenja da se očuva stabilnost i, sa druge strane, da se povećaju svi vidovi ekonomske i privredne saradnje dve zemlje, rekao je Ljajić.

Na pitanje ima li razloga da bilo ko u regionu i Evropi sa podozrenjem gleda na takve odnose dve zemlje, Ljajić kaže da zemlje regiona može da razume, jer svi zavide što najveći deo turskih kompanija dolazi u Srbiju. Stvorili smo takav ambijent, odlične političke odnose, pravnu regulativu, poslovnu klimu za te ljude, predvidivost poslovanja i sve to je uticalo da turske kompanije dolaze više u Srbiju nego u sve ostale zemlje regiona, ocenio je Ljajić.

Ljajić je ocenio i da dolazak trgovinskog lanca Lidl najpozitivnija stvar koja je mogla da se dogodi. Priča sa pilićima i gužvama u Lidlu je pokušaj potpune diskreditacije jednog krajnje pozitivnog projekta. Nema drugog načina za obaranje cena osnovnih proizvoda osim konkurencije, rekao je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari