LSV: Beograd najbogatiji u zemlji, a redovno dobija dotacije od Vlade 1

Zašto grad Beograd dobija dobija milionska sredstva iz tekuće rezerve državnog budžeta, uputala je Liga socijaldemokrata Vojvodine predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić, saopšteno je iz te stranke.

Kako se navodi u saopštenju, obrazloženja za ovu pomoć su ista već 15 meseci i svode se na konstataciju da bi u suprotnom bilo ugroženo poslovanje grada.

Interesantno je da su se čelnici beogradske vlasti, prilikom usvajanja budžeta za 2019.godinu, hvalili „nikad većim budžetom“, podseća LSV.

„Budžetska sredstva Beograda za 2019.godinu iznose 123 milijarde dinara, što je za, gotovo, 50 milijardi više od iznosa budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja ima 200.000 stanovnika više od Beograda. Po glavi stanovnika, to je 100 posto više“, ističe se u saopštenju LSV-a.

Kako dodaju, jasno je da svi finansijski tokovi u našoj zemlji vode ka Beogradu.

Od kraja 2017.godine Beograd je bez jasnog kriterijuma redovno dobijao dotacije iz budžeta koji pune svi građani Srbije, a kako se navodi u saopštenju LSV-a, radi se o uplatama od 100, 150, pa i 220 miliona dinara.

„Beograd je centar velikog dela investicionih aktivnosti u Srbiji. U toku je realizacija niza projekata, o kojima ostali krajevi Srbije ne mogu ni da sanjaju. Beograd dobija ‘grad na vodi’ i ‘Sunčano naselje’, a beogradska gondola je skuplja od ukupnog godišnjeg iznosa opština Žitište, Nova Crnja i Plandište“, naglašavaju iz LSV-a.

Dodaju da je za nevericu je da je novogodišnje ukrašavanje Beograda koštalo 300.000 evra.

„Za ta sredstva mogle su se izgraditi tri školske sale za fizičko vaspitanje u nekom od siromašnih sela Vojvodine, Šumadije ili Sandžaka“, kažu u LSV-u.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari