LSV: Da li je to mržnja ? 1

Da li je mržnja prema Vojvodini stav organizatora protesta, pita generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš nakon jučerašnjeg govora predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića na protestu „Jedan od pet miliona“ održanom u Novom Sadu.

– Govor je ispod svake granice pristojnosti i istine. I kao što je u Kragujevcu pozivao na kačenje slika Dimitrija Ljotića, u gradu u kome su ljotićevci učestvovali sa okupatorima u pogubljenjima đaka 1941. godine, tako se Trifunović juče u našem glavnom gradu odlučio na salve mržnje prema Vojvodini, u najboljem maniru neofašističkih jurišnika.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva organizatore protesta da se ograde od reči Sergeja Trifunovića. Mržnja prema Vojvodini i prostačko vređanje političkih neistomišljenila ne smeju biti poruka upućena sa građanskih protesta. U suprotonom, smatraćemo da je to zvaničan stav organizatora. I prema tome ćemo se dalje tako i ophoditi – ocenio je u svom reagovanju za javnost generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari