LSV: Država da zaustavi fašiste 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na činjenicu da fašizam u Srbiji sve otvorenije podiže glavu, a tome doprinosi prećutno tolerisanje rada dokazanih fašističkih organizacija, navodi se u saopštenju.

– Konstantno prekrajanje istorije besprizornim rehabilitacijama i uporni pokušaji brisanja razlika između antifašista sa jedne, te fašista i saradnika okupatora sa druge strane polako dolazi na naplatu. Pre samo nedelju dana, pripadnici Nacionalnog srpskog fronta, organizacije koja nastavlja fašističke ideje zabranjenog Nacionalnog stroja, ne skrivajući lice su lepili poruke mržnje na vratima Inicijative mladih za ljudska prava. Nekoliko dana kasnije, prema pisanju medija, pretučen je mladić koji je na ruci imao znojnicu sa precrtanim kukastim krstom – rečeno je u saopštenju ove stranke.

Lsv je još jednom pozivamo državu da na vreme zaustavi fašiste na ulicama, da ne bi morali građani sami to da rade, kao što je to bio slučaj oktobra 2007. godine u Novom Sadu. Iz ove partije podsećamo da je pre nekoliko dana, prošla je još jedna godišnjica od smrti glumca Dragana Maksimovića Makse, koji je preminuo 4. februara 2001. godine nakon što ga je mučki pretukla grupa „navijača“, skinheda, samo zato što im se učinilo da je Rom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari