LSV: Nikolić uvredio Crnu Goru 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je odbacila uvrede koje je, kako je ocenila, zbog svog političkog ekstremizma i neukosti, još jednom demonstrirao odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić stavom o Crnoj Gori.

Nikolić je uvredio i ponovo pokazao da bi njegov ponovni izbor bio fatalan i po Srbiju i po mir u regionu, navodi se u saopštenju LSV.

U intervjuu Al Džaziri, Nikolić je ponovo pokazao da se nije distancirao od svoje mračne radikalske prošlosti.

Stavom o Crnoj Gori, istče se u saopštenju, Nikolić je teško uvredio susednu i prijateljsku državu i još jednom pokazao da bi njegov ponovni izbor bio fatalan i po Srbiju i po mir u regionu.

Svojim lažnim i tendencioznim tumačenjima istorije Crne Gore, koji nemaju ništa sa stvarnom i realnom istorijom, Nikolić je neskriveno pokazao pretenziju i dao povod za dalju destabilizaciju susedne države, ocenila je Liga.

Nemamo nameru da Nikolića učimo istoriji, istakla je LSV i dodaje je da ono što posebno zabrinjava jeste da se Nikolić i ovaj put stavio nasuprot Vladi Srbije i interesa države, zastupajući interese režima u Rusiji.

U krivičnom pravu za postupke Tomislava Nikolića nema druge definicije osim – veleizdaje, ocenila je LSV.

Incident i narušavanje dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom koje Tomislav Nikolić izaziva, pouka je da se predstojećim predsedničkim izborima mora pristupiti sa mnogo više odgovornosti nego do sada, taključila je Liga.

Politička alternativa odlazećem Nikoliću, koji je, kako je oceniloa Liga, izgubio poslednje ostatke kredibiliteta da bi mogao biti ponovo izabran, ne može biti još jedan ruski kvisling, samo mlađi i agresivniji.

LSV nikada neće podržati one koji su svoj nacionalizam i svoje zaumne planetarne ambicije bili spremni da ostvaruju na račun stvarnih interesa građana Srbije, naglasila je LSV. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari