LSV: Niske subvencije za gorivo primer lošeg odnosa prema agraru 1

Niske subvencije za gorivo još jedan su primer lošeg odnosa prema agraru a svakodnevne najave o korenitim reformama u agraru su slaba uteha za paore u Vojvodini i Srbiji, navode u LSV.

Predsednik Lige paora Vojvodine i član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul kaže da su poslednje najave subvencija od 20 do 60 litara goriva po hektaru zemljišta samo još jedan primer katastrofalnog odnosa prema poljoprivrednim proizvođačima.

-Vlada je svojom odlukom predvidela da su subvencije namenjene svim registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima, a poznato je da čak polovina njih ne obrađuje zemlju. Na ovaj način se ne stimuliše poljoprivredna proizvodnja. LSV poziva nadležne u republičkoj vladi da promene maćehinski odnos prema poljoprivredi i u razgovorima sa predstavnicima paora dogovore mere koje će za cilj imati poboljšanje stanja. Poljoprivreda već godinama čuva socijalni mir u našoj zemlji. U ukupnoj proizvodnji ona učestvuje sa 20 do 23 odsto a u kombinaciji sa prerađivačkom industrijom učešće iznosi od 40 do 43 odsto. Nisu li ovi brojevi jasan signal da se nešto promeni – poručuje Miloš Šibul.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.