LSV obeležava 29 godina postojanja 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 29. godišnjicu osnivanja.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, tog 14. jula 1990. godine, u vihoru nacionalističke histerije, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog političkog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.

„Ligašice i ligaši su devedesetih godina bili prepoznati kao zaštitnici ugroženih. Branili smo svoje komšije kada su neljudi pokušavali da ih proteraju“, ističe se u saopštenju.

Kako devedesetih, tako i danas, LSV je u aktivnoj borbi protiv centralizma, koji je jedna od glavnih prepreka na putu modernizacije Srbije, dodaju iz ove stranke.

„Sakaćenje autonomije Vojvodine bio je najveći udar na građanke i građane Vojvodine i LSV se sa tim nikada nije mirila“, dodaje LSV.

U saopštenju su podsetili da su ih u ovih 29 godina napadali i nacionalisti, i fašisti, i četnici, i ustaše – „Napadali su nas svi koji su protiv ideje međunacionalne tolerancije. Napadali su nas svi koji ne vole Vojvodinu“.

„Borba je bila teška, ali opstali smo. LSV nastavlja borbu koju je započela još 1990. godine, jer Vojvodine će biti koliko bude borbe za nju“, zaključuje LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari