LSV: Protiv izborne krađe 1Foto: FoNet /LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) protestovala je danas u Novom Bečeju zbog izborne krađe u Mesnoj zajednici Bočar, kao upozorenje na to šta je vlast spremna da uradi na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Član Predsedništva LSV Saša Šućurović istakao je da u Bočaru živi 1.231 birač, a na izbore je izašlo 900 ljudi, saopštila je LSV.

Lagali su ne samo vas, nego i svoje članove. Od njihovih sedam kandidata četvoro je trebalo da budu predsednici Saveta Mesne zajednice, pa su se posvađali drugi dan. I znate šta se onda desilo? Došao je jedan koji je trebao da bude predsednik i rekao nam da su naša četiri kandidata
pobedila, ali da su oni tada zamenili listiće, rekao je Šućurović.

Ako su to spremni da to urade, šta će uraditi za predsedničke izbore, šta će uraditi za parlamentarne izbore? Zato, Liga treba da stane odlučno da se bori protiv svih tih krađa, dodao je on.

Danas, iz Novog Bečeja, treba da prenesmo poruku da smo mi ti koji smo spremni da okupimo opoziciju i, napokon, da pobedimo Srpsku naprednu stranku, poručio je Šućurović.

Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški podsetio je da se LSV pre 20 godina prvi put obraćala ljudima na ulici i da je to bilo u vreme studentskih protesta kada je policija u Beogradu napala studente i kada se stalo u odbranu osnovnih ljudskih prava.

Mislio da su ta vremena daleko iza nas. Liga se proteklih godina bavila poljoprivrednim zemljištem, bavili smo se NIS, bavili smo se pljačkom Vojvodine. A, onda smo došli u 2017. godini u situaciju da moramo da branimo svoja osnovna prava, zaključio je Bogaroški.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari