LSV: Uvesti u škole barem jedan čas nedeljno posvećen antifašizmu 1Foto: Pixabay / picjumbo_com

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) založila se danas za to da se u osnovnim i srednjim školama uvede barem jedan čas nedeljno posvećen antifašizmu i tekovinama Narodnooslobodilačke borbe.

U saopštenju LSV ukazuje na to da su neonacistički pozdravi u Nišu pre neki dan uz skandiranje Milanu Nediću, kao i napad nožem na mladića nekoliko dana ranije zato što je nosio majicu sa natpisom „Antifašista“, ozbiljno upozorenje o tome kuda nas je odvelo svakodnevno prekrajanje istorije i mitomanija.

„Ujedno, to je i jasan signal da je krajnje vreme za to da se u osnovnim i srednjim školama od jeseni uvede barem jedan čas nedeljno posvećen antifašizmu i tekovinama Narodnooslobodilačke borbe“, piše u saopštenju koje je potpisao sekretar Glavnog odbora LSV Robert Vizi.

Ocenjuje se da, ako odmah krene, Ministarstvo prosvete ima dovoljno vremena da se taj, jedan čas nedeljno, pripremi do jeseni.

Liga podseća nadležne državne organe da punu deceniju postoji Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari