LSV: Vlada da upozna javnost sa troškovima Nikolićevog saveta 1

Liga socijaldemokrata Vojvodina pozvala je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da u što kraćem roku upozna javnost sa svim troškovima rada Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom, čiji rad kontroliše bivši predsednik države Tomislav Nikolić.

LSV podseća da je Nikolić je po isteku mandata predsednika od strane Vlade imenovan za prvog čoveka Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom. Tada je formirana i pripadajuća Kancelarija saveta, koja je vrlo brzo dobila i direktora, inače bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije.

Javnost je nedavno saznala da je za rad ove Kancelarije iz budžeta već izdvojeno preko 80 miliona dinara. Tražimo odgovor na pitanje na šta je potrošen ovaj astronomski iznos i koji su rezultati rada Nacionalnog saveta“, navodi u saopštenju narodna poslanva LSV Olena Papuga, navodeći da ke predsednički mandat Tomislava Nikolića obeležen brojnim primerima njegove neodgovornosti, nestručnosti i neozbiljnosti, a očito je da je iste manire preselio i na novu funkciju.

Kako ističe, privredna saradnja Srbije sa zemljama Evrope i sveta je veoma bitna, pa je kranje neozbiljno što je Vlada Srbije ovu funkciju poverila Nikoliću.

Srbija ima ministarstvo koje se bavi investicijama, Privrednu komoru, asocijacije privrednika i sasvim je jasno da je na ovim institucijama i organizacijama posao privlačenja investicija. Vlada Republike Srbije dužna je da dâ odgovore na ova postavljenja pitanja“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari