LSV: Zašto je metro važniji od vode 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postavlja pitanje predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić da li je istinita tvrdnja koju je u petak izneo zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić da je Vlada izgradnju metroa u glavnom gradu proglasila za nacionalni projekat i da će se on finansirati iz državnog budžeta.

Ako je ova tvrdnja istinita, onda su građani Vojvodine i drugih krajeva Srbije, zaista, građani drugog reda, a postavlja se pitanje zašto Vlada Srbije ne proglasi pitanje loše pijaće vode u Vojvodini za nacionalni projekat, ocenjuje LSV u današnjem saopštenju.

„Vlada Srbije mora da odgovori građanima Srbije na pitanje zar nije ovolika pomoć glavnom gradu preterana, kada se zna da je Beograd nedavno, dobio ‘najveći’ budžet u istoriji, u iznosu od 143 milijarde dinara. Uz ove milijarde, budžet prestonice redovno dobija i dotacije iz republičkog budžeta, a sve zbog slabog ‘punjenja’ gradskih finansija“, navodi LSV i konstatuje: „Gotovo je neverovatno koliko lako državne vlasti prave razliku među građanima Srbije.

U Vojvodini 800.000 ljudi nema ispravnu vodu za piće, ali je prioritet vlasti beogradski podzemni voz „.

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja i pitnja Vladi i zašto se ne rešava problem odlaska mladih iz seoskih krajeva i malih opština? Zar i to ne bi trebao biti nacionalni projekat, zašto država ne rešava brojne ekološke probleme u Vojvodini? U Zrenjaninu i Somboru građani jedva dišu od neprijatnih mirisa iz kafilerija, i zaključuje: „Centralizam guši Srbiju i ne želimo da ćutimo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari