LSV: Zašto vlada ćuti o suši? 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se premijerka Srbije, ministar poljoprivrede, predsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu izjasne da li pripremaju bilo kakve mere za ublažavanje štete nastale od katastrofalnih suša koje su pogodile našu zemlju.

Ignorisanje prava vojvođanskih paora da od onih koje su izabrali kao svoje predstavnike da vode državu dobiju bilo kakvu informaciju je nedopustivo kršenje njihovog prava da budu zaštićeni u ovakvim situacijama, navodi se u saopštenju.

LSV ističe da republički i pokrajinski organi vlasti imaju obavezu da, ukoliko još nemaju kompletnu procenu situacije nastale posle enormnih suša i grada, i ako do sada nisu razradili mehanizme otklanjanja štete, bar navedu korake koje planiraju da preduzmu i saopšte javnosti da li se uopšte bave tom temom.

Ovakvo nipodaštavanje stanovnika koji žive od poljoprivredne proizvodnje dugo nije viđeno, ukazuje LSV.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je takvo ponašanje republičkih i pokrajinskih institucija nedopustivo i za svaku osudu i traži da se o tim pitanjim što pre informiše zainteresovana javnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari