Lutovac (DS): Opozicija ne treba da se vrati u skupštinu dok se nešto ne promeni 1Foto: Beta/Emil Vaš

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je danas da opozicija ne treba da se vrati u parlament dok se nešto drastično ne promeni u funkcionisanju institucija u državi.

„Potpisali smo da ćemo izaći iz Skupštine Srbije i iz lokalnih skupština. Nismo izašli zbog tema, već jer institucije ne rade svoj posao i nema teme zbog koje će se ući. To nije u skladu s onim što smo se dogovorili kao opozicija. Stav stranke i stav opozicije je da nema ulaska u parlament dok stvarno ne postane parlament. Stav DS je da se ne učestvuje“, rekao je Lutovac za Televiziju N1.

Predsednica parlamenta Maja Gojković ranije je zakazala posebnu sednicu Skupštine za ponedeljak, 27. maj. Na toj sednici će o situaciji na Kosovu govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović u nedelju je najavio da poslanici te stranke neće prisustvovati toj sednici, odnosno da će nastaviti bojkot parlamenta dok se ne ispune zahtevi sa protesta „Jedan od pet miliona“.

Predsednik gradskog odbora Socijaldemokratske stranke u Beogradu Aleksandar Ivanović složio se sa stavom da opozicija ne treba da se vrati u parlament.

„Doneta je odluka da ne nastupamo dok se nešto drastično ne promeni. Od parlamenta su napravili mesto gde se jedu ćevapi. Ta sednica, kao i sednica o ‘Tijaninom zakonu’ služi da javnosti prikažete opoziciju kao negativce. Pokušali su da uvedu neka druga krivična dela tim zakonom. To samo pokazuje da ti ljudi nemaju iskrene namere već samo laž“, smatra Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari