Lutovac: Lečić igra glavnu ulogu u lutkarskom pozorištu Vučića 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da nikakvi izbori u DS-u nisu raspisani za 26. septembar, kako je najavila frakcija u sukobu sa rukovodstvom,  i „nikakvo rukovodstvo na tim ‘izborima’ neće biti izabrano“.

„Branislav Lečić, koji je ubedljivo izgubio na unutarstranačkim izborima 2018. godine, pristao je da igra glavnu ulogu u amaterskoj predstavi lutkarskog pozorišta Aleksandra Vučića“, naveo je Lutovac u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN.

On je za Lečića, koji je isključen iz stranke, naveo da mu nije prvi put da učestvuje u „ovakvim predstavama“. „Sve političke organizacije u kojima je igrao takve uloge neslavno su završile: ili su u potpunosti iščezle ili su postale sateliti vladajućeg režima. To se sa DS-om neće desiti“, napisao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, kada je 2018. pobedio na izborima za predsednika stranke svima je pružio ruku kako bi sprovodili reforme, ali je „jedan deo ‘večitih funkcionera'“  odgovorio „rukom savijenom u laktu i sa bespriznom kampanjom koja je nanosila štetu stranci“.

„Sasvim je jasno da njih ne interesuje javno dobro niti stranka, njih interesuje odgovor samo na jedno pitanje: gde sam tu ja? Odgovor je vrlo jednostavan: tamo gde su nakorisniji za građane i za DS – van funkcionerskih mesta i upravljačkih položaja“, napisao je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari