Lutovac: Neophodno neposrednije angažovanje EU u Srbiji 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je na sastanku sa Evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejem da bi „Evropska unija trebalo da se direktnije uključi u normalizaciju političkog života kroz neposredniji angažman moderiranja ili organizovanja bilateralnih susreta sa opozicijom i vlastima“.

„Smatramo da bi taj proces trebalo pokrenuti što pre. Kroz bilateralne susrete sa opozicijom, pa onda i sa vlastima, predstavnici Evropske unije mogli bi da skeniraju ključne probleme i tek tada bi moglo da dodje do dijaloga u kojem bi glavne teme bile medijske slobode i izborni uslovi“, rekao je Lutovac, a saopštila Demokratska stranka.

Lutovac je izratio uverenje da razgovori ne smeju biti ograničeni samo na parlament jer sastav parlamenta ne održava verno stanje u društvu kada većina gradjana nema predstavnika u Narodnoj skupštini.

„U slučaju RTS-a, treba voditi računa da li javni servis izveštava o važnim temama, da li ima prećutkivanja, zataškavanja ili ignorisanja važnih društvenih pitanja, da li su gradjani blagovremeno i istinito informisani o svim temama, a ne koliko su opozicioni lideri prisutni u programu“, zaključio je predsednik Demokratske stranke.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji sastao se juče sa predstavnicima opozicije – predsednikom Demokratske stranke Zoranom Lutovcem, predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom, predsednikom Pokreta slobodnih gradjana Pavlom Grbovićem i potpredsednikom Narodne stranke Zdravkom Ponošem i tom prilikom predstavio Ekonomsko-investicioni plan za region.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari