Lutovac: Nismo iznenađeni najavom prevremenih izbora 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV

Demokratska stranka (DS) odavno je ukazivala na to da će Vlada Srbije koja se formira posle lažnih izbora biti privremena i da neće imati legitimitet, a najava prevremenih parlamentarnih izbora samo je to potvrdila, ocenio je danas predsednik DS Zoran Lutovac.

„Pretpostavljam da su najavom prevremenih izbora iznenađeni samo protivnici bojkota koji su nas mesecima ubeđivali kako svojim neučestvovanjem na lažnim izborima omogućavamo Vučiću četiri godine sigurne i ničim ometane vlasti“, ukazao je Lutovac u pisanoj izjavi.

„Skupština bez opozicije i Vlada bez legitimiteta nisu održivi na duži rok u zemlji koja pretenduje da jednog dana postane članica Evropske unije i jasno je da će Vučić prevremenim izborima pokušati da taj hendikep otkloni“, smatra lider DS.

Lutovac je istakao da je osnovno pitanje jeste da li će građani moći na tim prevremenim izborima da glasaju slobodno, bez pritisaka i ucena, da li će biti istinito i objektivno informisani, pre svega na RTS.

„Mi smo davno izašli sa predlogom da se izbori razdvoje i već više puta objasnili zbog čega bi to bilo dobro za društvo i obnovu demokratije“, rekao je Lutovac.

„Na prvim razgovorima o izbornim uslovima, pre više od godinu dana, izneo sam argumente koji idu u prilog takvom rešenju i drago mi je da su u međuvremenu još neki politički akteri prihvatili tu ideju“, zaključio je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari