Lutovac: Oslobodite mirne građane, uhapsite huligane 1Lutovac Foto: Nenad Kovačević

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac pozvao je danas policiju da odmah na slobodu pusti sve građane koji nisu učestvovali u sinoćnim neredima u centru Beograda, a koji su privedeni u nasumičnim hapšenjima tokom večeri i posle razbijanja demonstracija.

Lutovac je naveo da su se među onim koji su uhapšeni našli i trojica članova DS koji ni na koji način nisu učestvovali u sukobima sa policijom i neredima, od kojih su dvojica tokom večeri puštena na slobodu, dok je jednom određeno zadržavanje od 48 sati zbog navodnog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

„Niko od njih trojice nije priveden na mestu sukoba i nijednom od njih policija nije ni pokušala da stavi na teret krivično delo nasilničkog ponašanja, napada na službeno lice ili nešto drugo iz grupe sličnih delikata“, rekao je Lutovac, a prenela DS.

„Zahtevam da naš stranački kolega bez odlaganja bude pušten na slobodu, kao i svi ostali učesnici protesta protiv vladajućeg režima koji su privedeni bez ikakvog pravnog osnova“, istakao je Lutovac.

Vladajući režim je sinoć svesno i bezobzirno doveo u opasnost živote i zdravlje i policajaca i građana, rekao je Lutovac i dodoa da policajci treba da znaju da su isti ljudi komandovali i njima i onima koji su ih zasipali kamenicama, komadima betonskih ploča i svim ostalim što im se našlo pri ruci.

„Cilj režima je da po svaku cenu sačuva svoju vlast, a ne da zaštiti državu, institucije i živote i zdravlje ljudi. Policija je dužna da umesto građana koji su mirno protestvovali zbog stanja u državi i društvu, uhapsi i krivično goni huligane sa kojim se i sukobila“, poručio je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari