Lutovac pozvao građane u Beograd da mirno izraze nezadovoljstvo 1Zoran Lutovac Foto: Beta/Dragan Gojić

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Zoran Lutovac danas je pozvao građane koji su učestvovali u protestima u više od 100 gradova u Srbiji da dođu sutra u Beograd i apelovao da mirno izraze nezadovoljsto prema režimu Srpske napredne stranke (SNS).

Lutovac je na konferenciji za novinare u zgradi beogradske opštine Stari grad rekao da će građanima sutra na protestu u Beoradu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i da će govornici biti lideri opozicije i javne ličnosti.

„Danas su u skupštine opština Šabac i Paraćin ušli odbornici SNS sa transparentima i na neprimeren način, koji oni pripisuju opoziciji, zahtevali pristojnu Srbiju“, rekao je Lutovac koji je i predsednik Demokratske stranke.

Dodao je da apeluje na građane da ne nasedaju na provokacije i istakao da protest treba da se održi mirno i nenasilno.

Na pitanje da li lideri opozicije planiraju da štrajkuju glađu, kako tvrde predstavnici stranaka na vlasti, Lutovac je rekao da opozicija to nije ni najavljivala, kao ni upad u Skupštinu Srbije da bi je oni branili.

„To je predstava za narod i pokušaj da se skrene pažnja sa suštine“, rekao je Lutovac

Predsednik Nove stranke Zoran Živković je rekao novinarima da provere zašto je stigla naredba da kuhinja u Skupštini Srbije radi celu noć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari