Lutovac: Raspuštanje odbora ne znači odbacivanje (VIDEO) 1Foto: B. Cvejić

Ako infrastruktura stranke ne funkcioniše kako treba, trebalo bi dovesti ljude koji će učiniti da ona bude efikasna, rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

On je, odgovarajući uživo na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa u okviru rubrike Intervju na mreži, istakao da „raspuštanje“ odbora ne znači njegovo „odbacivanje“, već pružanje prilike nekom drugom da stranka bolje funkcioniše.

Sastanka sa predstavnicima Demokratske omladine, do kog je trebalo da dođe prekjuče, nije bilo jer je, kako je naveo, predsednik DO Aleksandar Pavić rekao da mu taj termin ne odgovara, a da je omladina od sastanka odustala jer nije doneto zvanično obrazloženje njihovog raspuštanja, čuo je, kako je rekao, tek nakon toga.

On je istakao da je, želeći da poštuje autonomiju omladine, pustio da „stvari idu svojim tokom“, ali da je, kada je već došlo do podela među omladincima, to prešlo granice uobičajenog razgovora.

„Ja se osećam odgovornim da to stanje prevaziđemo, a to stanje može da se prevaziđe, ne tako što ću ja stati na jednu ili na drugu stranu, već tako što ćemo naći najbolje rešenje za sve“, kazao je predsednik DS-a, dodavši da je cilj „otkloniti duboke podele koje su nastale unutar omladine“.

Programskih neslaganja sa njima, naglasio je on, nema.

„Mi smo zajedno na protestima, mi zajedno podržavamo sve odluke koje su donete. Problem je u tome što neki drugi koji ne dolaze na proteste, koji se ne slažu sa odlukama rukovodstva, koji imaju posebnu politiku, oni navodno podržavaju ovaj deo omladine i iz toga žele da politički profitira“, kazao je Lutovac.

On je rekao i da je Demokratska stranka u Savez za Srbiju ušla sa jasnim ciljem i istakao da je, odmah po formiranju, postala druga politička snaga u Srbiji.

„SZS je neophodan kao nukleus stvaranja otpora ovoj nenormalnoj situaciji, stvaranju i uobličavanju nezadovoljstva građana. Građani su nezadovoljni, ali su pre Saveza za Srbiju imali partije koje su sve listom bile ispod cenzusa, nisu bile relevantne na političkoj sceni“, istakao je Lutovac.

Upitan da prokomentariše izjavu Svetislava Basare da bojkot ide u korist samo Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću, jer jedino oni imaju novca i mogu da prežive bojkot „kako bi ugasili male stranke ili preuzeli i ukrupnili opozicioni blok u samo jednu partiju“, Lutovac je kazao da sa tom konstatacijom ne slaže i ponovio da je bojkot sredstvo dolaska do legalnih i fer izbora.

Jedna čitateljka pitala ga je kako će vratiti poverenje naroda u stranku, na šta je Lutovac odgovorio da će to učiniti „kadrovskim osveženjem“, istakavši da su u njoj u prvom planu sada ljudi koji nisu dosad bili u izvršnoj vlasti ili u izvršnim organima stranke.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/484513458858984/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari