Mađarska podržava evropski put Srbije 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zahvalila je danas, u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Mađarske Laslom Koverom u Budimpešti, na podršci koju Mađarska daje Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i prijateljskom stavu da Srbija zaslužuje da bude članica Unije.

Gojković i Kover su, na marginama Konferencije predsednika parlamenata država zapadnog Balkana, razgovarali o izazovima sa kojima se suočava EU, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Gojković je rekla da Srbija, koja je posvećena pristupanju EU, sa pažnjom prati poruke evropskih zvaničnika, te da ohrabruju stavovi da politika proširenja na region Zapadnog Balkana ima kontinuitet i da se od toga nije odustalo.

Gojković je rekla da u parlamentu Srbije postoji dominatna podrška procesima evrointegracija, ali i da građani koji podržavaju tu politiku žele da znaju perspektive te integracije, što je jasna poruka i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Gojković je izjavila i da je Srbija posvećena primeni standarda EU i istakla da su nacionalne manjine koje žive u Srbiji još jedan most ka EU.

Gojković je uputila poziv Koveru da poseti Srbiju, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari