Maja Gojković sazvala novo vanredno zasedanje Skupštine za 8. jul 1Vučić na sednici u Skupštini, pre dve godine Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković za ponedeljak 8. jul sazvala je novo vanredno zasedanje i to na zahtev 161 poslanika.

Na dnevnom redu ove trinaeste vanredne sednice biće predlozi odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova parlamentarnih odbora koje su odvojeno podnele poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije i Stranke moderne Srbije.

Poslanici će raspravljati i o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije koji je podnela Poslanička grupa Stranka moderne Srbije, ali i Predlog odluke o izboru zamenika javnog tužioca, zamenika javnog tužioca, koji je podnelo Državno veće tužilaca, Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Pred poslanicima će biti i Predlog odluke o izboru člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari