Maja Gojković: "Sigurna pobeda SNS u Kostolcu" 1

Velikim predizbornim mitingom u Hali sportova u Kostolcu koalicija okuplјena oko Srpske napredne stranke zaklјučila je glavni deo kampanje za lokalne izbore.

Pred više od 2 000 okuplјenih građana, od kojih su mnogi ostali ispred hale, članovima i simpatizerima koalicije „Aleksandar Vučić – SNS – SPS – Ivica Dačić“ obratili su se predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nebojša Selaković, Marko Đurić, potpredsednik Srske napredne stranke i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, Slavica Đukć Dejanović, ministar bez portfelјa u Vladi Republike Srbije kao i Serdžo Krstanoski, nosilac liste naše koalicije na lokalnim izborima. Mitingu su još prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja i Aleksandar Antić, ministar energetike, na mitingu su između ostalih prisustvovali predsednik IO SNS Darko Glišić, potpredsednik republičke skupštine Verolјub Arsić, gradonačelnik Grada Požarevca i predsednik Gradskog odbora SNS Požarevca Bane Spasović, predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić…..

Serdžo Krstanoski podsetio je na napredak koji su Kostolac i Požarevac osetili za vreme perioda u kojem Srpska napredna stranka vodi naš grad. On je kao poseban primer istakao OŠ „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, koja je nakon obnove koju je finansirala Vlada Republike Srbije postale jedna od najbolјe opremlјenih u našoj zemlјi i istakao činjenicu da se u Kostolcu gradi novi blok Termoelektrane, što je najveća investicija u toj grani privrede u Srbiji, i nakom čega bi posao u EPS – u trebalo da dobije oko 500 radnika. 

Marko Đurić istakao je da je period u kome Srpska napredna stranka vodi Srbiju imala klјučan doprinos na zaustavlјanje krize u koju je Srbija zapala i za postepeno oporavak, kao i za očuvanje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji.

Nikola Selaković istakao je da je 2017 godina znatno uspešnija za Srbiju, Kostolac i Požarevac nego prethodna zato što smo svi zajedno i složno radili na napretku našeg grada i Srbije. Selaković je rekao da građani Požarevca i Kostolca mogu sami da se uvere koliko je urađeno u prethodne dve godine koliko ulica i trgova i da se sete kako je bilo prethodnih godina. On je pozvao sve da 24. decembra izađu i glasaju za koaliciju okuplјenu oko Srpske napredne stranke, i time daju i svoj doprinos nastavku napretka našeg grada i Srbije. Selaković je istakao da su građani Srbije prepoznali energiju koju nosi Aleksandar Vučić i podržali politiku koju vodi. „Srbija je zemlјa koja teži članstvu u EU, ali i da istovremeno ne zaboravlјa na svoju tradiciju i običaje, i čuva prijatelјstvo sa svim prijatelјskim državama, pre svega sa Rusijom i Kinom. Srbija je danas poštovana država, i jedino kao takva može da se bori za ostvarenje svojih interesa“, rekao je između ostalog Selaković i pozvao sve da 24. decembra zaokruže broj 1 i podrže Srpsku naprednu stranku i koaliciju okuplјenu oko nje. Maja Gojković, predsednica Skupštine Republika Srbije istakla je da nema ni malo sumnje da će 24. SNS pobediti na izborima u Kostolcu, i da je to najbolјi način borbe i za bolјu i uspešniju Srbiju. „Sve što je poslednjih godina urađeno u Kostolcu urađeno je u nadi da će se nastaviti sa stvaranjem novoga i lepšega, kao i da će to građani znati da cene“. Ona je dodala i da rukovodstvo Srpske napredne stranke ne dolazi u Požarevac  i Kostolac  samo u vreme izbora već da je stalno tu i da prati napredak u čitavoj Srbiji. Ona je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji zbog državnih obaveza i odlaska u Rusiju nije mogao večeras da bude u Kostolcu. Istakla je izgradnju novog bloka termoelektrane u Kostolcu, kao primer da Srbija teži članstvu u EU, ali i saradnji sa drugim državama, poput Kine iz čijeg kredita se finansira izgradnja novog bloka termoelektrane. Ona je najavila povećanje plata i penzija u 2018. godini i zahvalila se svim građanima koji su zajednički poneli teret obnove i oporavka Srbije. Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar inostranih poslova istakao je da se program koalicije oko SNS –  zasniva na stvaranju moderne i jake Srbije, koju niko neće moći da uslovlјava i ucenjuje. On je istakao da je cilј ulazak u EU da bi naši građani živeli bolјe, ali i da nikada i ne po koju cenu priznavanja nezavisnosti Kosmeta. Neće to uraditi ni po cenu uvođenja sankcija Rusiji, ne samo zato što je uvek pomagala Srbiju, već zato što je to pre svega u interesu Srbije. Na izborima koji se održavaju 24. decembra važno je nastupiti jedinstveno i pobediti u Kostolcu, jer je to prilika da se pogleda i da li smo slabiji ili jači nego ranije, a on je uveren da smo jači, istakao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari