Mančang: Srbija veoma prijateljska zemlja 1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambassador Kine Li Mančang istakli su visok stepen razumevanja i uzajamne podrške dve države po nizu pitanja od vitalnog interesa, kao i saradnje u brojnim forumima.

Ambasador Mančang je Dačiću uručio pismo čestitke kineskog ministra inostranih poslova Vang Jia povodom ponovnog izbora na funkciju prvog potpredsednika Vlade i šefa srpske diplomatije, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U čestitki se izražava želja za davanje novog zajedničkog doprinosa podsticanju produbljivanja i razvoja sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dve zemlje.

Kineski ambasador je istakao da Kina smatra Srbiju veoma prijateljskom zemljom kao i jednim od svojih najznačajnijih partnera u regionu i Evropi.

Dačić i Mančang su izrazili obostrano zadovoljstvo uspešnim razvojem bilateralne saradnje, kao i želju za intenziviranjem odnosa.

Oni su istakli velike mogućnosti saradnje u okviru mehanizma Kina – zemlje Centralne i Istočne Evrope, čiji će se samit održati u decembru mesecu u Rigi.

U razgovoru je ocenjeno da je od velike važnosti za obe zemlje jačaju dijalog na multilateralnom planu, a naročito u svetlu predstojećeg održavanja GS UN u septembru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari