Marija Obradović: Davenport izlazi iz svojih okvira 1Foto: www.mc.rs

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izlazi iz svojih okvira, to što radi nije njegov posao, ali očigledno nastavlja da se time bavi, kaže poslanica SNS Marija Obradović.

Ona je gostujući na N1 navela i da je juče i Han imao „komentar na tu temu“ i da je rečeno da „zaista strogo prate ponašanje ambasadora Devenporta“. Kaže da je spomenula njega kao jednog od ljudi koji izlazi iz svojih nadležnosti, ali da ima i drugih i da neće da izlazi sa imenima.

„Nije njihova stvar da podržavaju neke kandidate, iako nisu ni raspisani izbori“, kaže Obradović.

Govoreći o predsedničkim izborima, kaže da SNS nije započeo kampanju, i da se još ne zna ko će biti kandidat. „Ajde da sačekamo da premijer kaže. Različiti ambasadori zapadnih zemalja se mešaju u unutrašnju politiku. Neki imaju problema i sa svojim šefovima, i sugerisano je da se mešaju više nego što im je dozvoljeno. Ne prijavljuju svojim državama šta rade“, rekla je Obradović. „Pogledajte sada radikali ispadaše gospoda u odnosu na to šta rade drugi poslanici opozicije“, kaže Obradović, i dodaje da „nema omiljenu opoziciju“.

Dodaje da predsednički nisu raspisani, i da će se krenutu sa kampanjom kada budu raspisani. „Govorićemo na predsedništvu SNS. Ako su izbor u aprilu u decembru je rano. Nikolić dobro radi svoj posao, nije blokirano funkcionisanje predsedništva“, kaže Obradović i dodaje da je Vučić rekao da kohabitacija nije nešto što je dobro za Srbiju“, kaže Obradović za N1.

Ona je izrazila nadu da će ovi izbori pokazati „neku drugačiju narodnu volju“, ako ih bude bilo. „Ti parlamentarni izbori mogu da promene sliku u parlamentu Srbije“, kaže poslanica SNS Marija Obradović.

„Sve fukcionište, pomalo pod pritiskom incidenata u parlamentu,  ali za to nisu krivi poslanici vladajuće većine. O parlamentarnim izborima ćemo razgovarati, ne moraju da se poklope sa predsedničkim. Nismo o tome razgovarali, ne znam da li ima potrebe. Ima još pet meseci, svašta može da se desi do tada“, kaže Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari