Foto: www.mc.rs

Funkciju potpredsednice će obavljati tokom 2018. godine. Marija Obradović je u PS Saveta Evrope od 2014. godine i članica je Komiteta za politička pitanja i demokratiju i Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava, navodi se u saopštenju.

Delegaciju Srbije na Januarskom zasedanju Parlamentarne skupštine predvodi dr Aleksandra Tomić, a u delegaciji učestvuju i narodni poslanici Dubravka Filipovski, prof. dr Žarko Obradović, Elvira Kovač, Aleksandar Šešelj i Aleksandar Stevanović.

Glavne teme zasedanja su unapređenje regionalnih i manjinskih jezika, situacija u Ukrajini, zaštite dece u oružanim sukobima, palestinsko-izraelski odnosi, turska intervencija u Siriji, a poslanicima će se obratiti Serž Sargsjan, predsednik Jermenije, Lars Loke Rasmusen, predsednik Vlade Danske i Aleksander van der Balen, predsednik Austrije.

Tokom zasedanja se očekuje razmena mišljenja o situaciji na Kososvu i Metohiji na Političkom komitetu i poštovanja preuzetih prava i dužnosti Srbije koje proističu iz članstva na Monitoring komitetu.