Marinika Tepić traži policijsku zaštitu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Poslanik Nove stranke Marinika Tepić uputila je danas zahtev Ministarstvu
unutrašnjih poslova da bez odlaganja napravi bezbednosnu procenu rizika ugroženosti njenog života, prava i sloboda, kao i članova njene porodice, saopštila je večeras ta partija.

Tepić je to uputila sa obrazloženjem da osnovano strahuje za sopstvenu i bezbednost svoje porodice, i da joj se, u zavisnosti od rezultata te procene, obezbedi policijska pratnja i zaštita.

Ona je proteklih dana bila žrtva napada i pretnji, koji su se intenzivirali nakon što je podnela krivične prijave protiv glavnih kreatora pretnji – urednika portala Nacionalist Tomislava Lovrekovića i Miše Vacića, bivšeg savetnika u Kancelariji za Kosovo, navodi Nova stranka

Verujem da Srbija i njene institucije moraju postupiti odgovorno, uz obavezu da suzbiju desni ekstremizam, kako ćutanjem i ignorisanjem ne bi bili saučesnici u fašizaciji našeg društva, objasnila je Tepić.

Ona je iskazala uverenje da država neće čekati da „pretnje profašističkih organizacija, paraorganizacija i pojedinaca postanu stvarnost i da sa reči pređu na dela“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari