Marinka Tepić: Čudi me da Čanak ne zna proceduru 1Foto: LSV

Liga Socijaldemokrata Vojvodine zvanično je od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković zatražila smenu Marinike Tepić sa mesta predsednice skupštinskog Odbora za evropske integracije.

O tom zahtevu parlament bi mogao da odlučuje tek kada otpočne redovno zasedanje parlamenta, ali se i tada postavlja pitanje može li LSV da računa na mesto šefa ovog skupštinskog Odbora. Ova stranka je izgubila poslanički klub, a samim tim i mogućnost da računa na podelu kvota za mesta u odborima.

„Čula sam da je Nenad Čanak tražio da budem smenjena, a da on bude predsednik Odbora. Čudi me da ne zna proceduru, jer on nije ni član Odbora, pa ne može biti izabran za predsednika, sve dok Skupština ne potvrdi izmenu sastava Odbora. Može većina mene da smeni, ali Čanak ne može da bude izabran, već eventualno neko drugi ko je član Odbora, a valjalo bi da je iz opozicije, dakle DJB, DS ili SRS koji imaju članove. Tek nakon sednice parlamenta, a procena je da je do izbora neće biti, Čanak može prvo da uđe u Odbor kao član, a pa onda da traži mesto predsednika“, kaže za Danas bivša članica LSV Marinika Tepić.

Ona pojašnjava da LSV na putu do mesta predsednika Odbora za evropske integracije čeka još prepreka. „Sve i da mene smene LSV ima problem jer više nema poslaničku grupu, a pitanje je hoće li je uopšte i imati. Ukoliko je ne bude bilo, oni neće imati pravo da delegiraju nove, druge članove u skupštinskim odborima“, pojašnjava Tepićeva.

Podsetimo, ona se nedavno iščlanila iz LSV i izjasnila za podršku predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću reagujući tako na najave da će se Čanak možda kandidovati na predsedničkim izborima. Podsetimo, pre odlaska Tepićeve, LSV je imala petočlanu poslaničku grupu – od četiri svoja i jednog poslanika Zelene stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari