Marjanović (SNS): Zašto Jovanović ne pita Đilasa da li je obaveštavao javnost gde troši novac 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Radoslav Marjanović poručio je šefu odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikoli Jovanoviću da je trebalo da pita svog šefa Dragana Đilasa zbog čega u vreme njegovog mandata nije obavestio građane na šta se trošio njihov novac.

„Đilas ih nije obaveštavao jer bi morao da objasni zašto je preplaćena rekonstrukcija Bulevara za šest miliona evra, morao bi da ih obavesti da je za nekvalitetne podzemne kontejnere potrošio šest miliona evra i da je njihova popravka zbog brzog propadanja koštala četiri miliona evra. Morao bi da ih obavesti da je oteo zemljište namenjeno za decu u Pionirskom gradu da bi jedna od njegovih kompanija uvela prvi rijaliti program u Srbiju i napravila Kuću Velikog brata. Morao bi da ih obavesti da je Beograd zadužio za 1,2 milijarde evra i da je upropastio sva gradska javna preduzeća“, navodi se u saopštenju SNS.

Nikola Jovanović osudio je ranije danas, kako je naveo, protivzakonito deljenje stranačkog pamfleta SNS uz uplatnice Infostana.

„Odbornička grupa SzS najoštrije osuđuje zloupotrebu javnih sredstava Grada Beograda u cilju ogoljene promocije SNS-a, jer je na 700.000 adresa u glavnom gradu, uz uplatnicu Infostana, poslata propagandna brošura ‘Zato što volimo Beograd’, što je bio naziv naprednjačke liste na izborima za gradski parlament“, izjavio je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stanke.

On je istakao da je štampanje i slanje takvog pamfleta na račun Grada Beograda, a pod imenom stranačke liste i sa lažnim informacijama, direktna zloupotreba javnih sredstava i kršenje zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari