Marko Đurić informisao ambasadorku Kine o dijalogu s Prištinom 1Foto: BETAPHOTO/Kancelarija za Kosovo i Metohiju/MO)

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić saopštio je večeras da je danas amabasadorku Kine u Srbiji, Čen Bo, „informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine“.

Đurić je, saopštila je Kancelarija, „izrazio uverenje da će Kina, u duhu čeličnog i bezbroj puta potvrđenog prijateljstva dve države i naroda, nastaviti da pruža aktivnu međunarodnu podršku Srbiji“.

„Srbija će i nadalje dosledno poštovati politiku jedne Kine i njen spoljnopolitički kurs usmeren ka stvaranju zajednice za budućnost čovečanstva“, rekao je Đurić na sastanku sa Čen Bo.

Istakao je da „nema tih pritisaka“ pod kojima će Srbija „odustati od podrške svojim dokazanim prijateljima“ i „izrazio uverenje da će bliski odnosi“ predsednika Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Sija Đinpinga, „nastaviti da budu važan zamajac unapređenja srpsko-kineskih odnosa“.

Đurić je kazao da je „Srbija počastvovana činjenicom da je Kina tretira kao pouzdanog prijatelja“ za šta se „zahvalnost duguje i ambasadorki“ jer je ona „u teškim trenucima za Srbiju ličnim primerom pokazala“, kako je naveo, „šta znači istinsko prijateljstvo pružanjem najnesebičnijeg doprinosa snaženju kapaciteta Srbije za borbu sa epidemijom korona virusa“.

U saopštenju nije navedeno šta je na sastanku rekla ambasadorka Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari