Marko Jakšić: Vučić i Kurti razgovaraju kao gluvi telefoni 1Marko Jakšić

Valja obnavljati gradivo, pa bi predsednik mogao malo i da se priseti Ustava i svega što je protivno njemu u Briselu potpisao od 2012. godine naovamo, kaže za Danasov portal Marko Jakšić, bivši odbornik Građanske inicijative SDP – Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici, i pravnik.

Naš sagovornik tako komentariše poruke koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić  danas slao javnosti, tokom puta u Brisel i uoči sastanka s delegacijom Prištine, predvođenom premijerom Aljbinom Kurtijem.

Povodom učestale Vučićeve tvrdnje da “predaja nije opcija”, Jakšić navodi:”Ta krilatica je samo poruka za unutrašnju upotrebu i motivisanje pristalica SNS. Predaja je bila jedina opcija na kraju briselskog procesa, čak je i sada. Jer kad daš sve a ne dobiješ ništa, to nije ništa drugo. Ne znam za pobednika koji je sve izgubio”.

Kako dodaje:  “Spletom čudnih okolnosti, Vučić je za sagovornika dobio Kurtija, koji najbolje ne poznaje kako stvari funkcionišu u savremenom svetu, rešenog da izbegne formiranje ZSO – nevladine organizacije, iako je to međunarodna obaveza Kosova, a od Srbije traži bezuslovno priznanje, ratnu odštetu i hoće da je tuži za genocid”.

“To umnogome olakšava Vučićevu poziciju, jer na suprotnoj strani ima čoveka koji živi u prošlosti a ima megalomanske ambicije. Zbog svega toga a prema najavama šta će ko govoriti u Briselu, od ovog sastanka ne očekujem baš ništa. Razgovor gluvih telefona gde će svako pričati neke svoje priče. I nakon čega će obojica na konferencijama pričati kako je bilo teško i kako nisu dali ništa. Dok će etničke tenzije na Kosovu i dalje rasti”, konstatuje Marko Jakšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari